top of page

Есе

Зміни - це ми самі?

         У кожного з нас в душі величезний захопливий світ. Усі ті знання, вміння, досвід, які вже отримано, привели нас туди, де ми зараз, власне, й перебуваємо.  Продовжити свій шлях розвитку та зростання, на мою думку, допоможе пошук нового, іншого, відмінного. Усе, що від нас вимагається – завжди залишати хоча б трішки місця для нових знань і вражень, незалежно від того, як багато ми вже дізналися.

         Але якщо людина переконана, що вона вже все знає та вміє, у всьому розібралася і на всі запитання відповіла, то це обмеження зупиняє її на досягнутому.

         «Людське життя – це боротьба між неуцтвом та обізнаністю, просвітленням… Щойно людина припиняє шукати інформацію і знання для себе, то  потрапляє в тенета неуцтва» ( Роберт Кіосакі).

         Усе, що оточує нас, - це відображення наших думок. Спостереження за навколишнім світом допоможе нам зрозуміти себе, і можливо, щось змінити в собі. Ми дивимось на реальність через фільтр, яким самі ж і є. Ми  самі обираємо, у якому світлі бачити все, що відбувається довкола, - в позитивному чи негативному.

         Навіть при тому, що світ довкола величезний і такі ж само велетенські можливості в ньому, всі зміни, які відбуваються у нашому житті, залежать виключно від нас.

         Якщо людина йде до істинної своєї мети усе в цьому світі починає перебудовуватися для допомоги. Потрібно бути дуже гнучким і змінювати свою поведінку доти, доки не  отримаєш бажане й омріяне. І є золоте правило: «Якщо те, що ти робиш, не спрацьовує, зроби щось інше».

bottom of page